Opvoedcoach

Niet luisteren

Ik heb een zoon van net 2,5 jaar die altijd goed luisterde. Sinds kort moet ik hem voortdurend corrigeren omdat hij niet wil luisteren. Ik merk dat ik het soms moeilijk vind om rustig te blijven. En dat ik steeds harder tegen hem ga praten. Vaak helpt dit niet en word ik alleen maar bozer. […]

Zelf doen

Onze dochter van drie wil tegenwoordig alles zelf doen. Op zich leuk, maar het kost alleen zoveel tijd en soms hebben we die tijd niet. Hoe lossen we dit op?

Eenkennigheid

Onze zoon Remco (9 maanden) is een actief, speels mannetje. Hij  was altijd een allemansvriend. Je kon hem rustig bij iedereen achterlaten. Sinds kort is dat niet meer het geval. Hij huilt al als we bij mijn zus zijn en ik even naar het toilet ga. Ik snap niet zo goed waar dit ineens vandaan […]

Middagslaapje

Onze dochter van 3 wil niet meer slapen tussen de middag. Ik denk dat ze nog wel een middagdutje kan gebruiken, want om 17.00 uur is er geen land met haar te bezeilen.  Wat raadt u aan?

Mijn dochter eet ineens slecht

Mijn dochter van 1,5 jaar is altijd een goede eter geweest. De laatste weken is dit flink aan het veranderen en lijkt zij van alles ineens niet meer te lusten.

Dochter slaapt in ons bed

Mijn dochter van 4 jaar slaapt al enige tijd bij ons in bed. Inmiddels merken wij dat we als gezin slaap tekortkomen. Wat kunnen wij doen om haar weer in haar eigen bed te laten slapen?

Wat vertel je je kinderen over de aanslagen in Parijs?

Momenteel zijn de aanslagen van 13 november in Parijs veel in het nieuws. Deze terroristische aanslagen hebben veel impact. Op volwassenen, maar ook op kinderen. Hoe reageren kinderen op het nieuws? En hoe kan je als volwassene het beste met hun vragen en emoties omgaan?

Opruim(s)t(r)ijd

Mijn dochter van 4 jaar kan zich goed vermaken met haar speelgoed. Ze haalt alles uit de kast en kan zich lange tijd vermaken. Alleen als het tijd is om op te ruimen, is het drama! Zij weigert dit te doen en het komt er op neer dat ik dit zelf doe om een langer […]

Mijn zoontje komt steeds uit bed

Wij hebben een zoontje van bijna 4 jaar. Voor het naar bed gaan hebben wij een vast ritueel. Een tijd geleden kwam hij een keer uit bed en mocht hij nog even bij ons zitten. Nu komt hij bijna elke avond uit bed en duurt het heel lang voordat wij hem weer in zijn bed […]

Stille kinderen

Mijn zoontje van 2,5 is volgens de pedagogisch medewerkers van het kinderdagverblijf wat ‘stil’ op de groep. Hij is wat afwachtend tijdens activiteiten en vertelt eigenlijk alleen iets aan de pedagogisch medewerkers als er een-op-een iets aan hem wordt gevraagd.