Coronanieuws

virus

Al onze dagopvang-, peuteropvang- en buitenschoolse opvanglocaties zijn open.

Als er ontwikkelingen zijn, houden wij u op de hoogte.
Op deze pagina bundelen wij de coronanieuwsberichten. Zo heeft u alle informatie overzichtelijk op een rij. De laatste berichten bevatten de nieuwste informatie. Wij houden ouders ook via de Flexkids Ouderapp en de e-mail op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Vragen
Heeft u nog vragen? De afdeling Klantcontact & Advies beantwoordt ze graag. Bel hen op 010 483 28 00 of mail naar info.corona@swkgroep.nl.

Buitenschoolse opvang gesloten

virus
20 december 2021

Helaas is vanwege het grote aantal coronabesmettingen de buitenschoolse opvang (BSO) gesloten. Dit is zo vlak voor de feestdagen vervelend nieuws, maar we begrijpen de noodzaak. De sluiting van de scholen zat eraan te komen. Dat ook de buitenschoolse opvang sluit, was voor onze sector verrassend. Wat betekent dit nu voor de opvang van de..

20 november: Internationale dag van de Rechten van het Kind

21-0026_SWKG_content dag rechten vh kind_01
20 november 2021

“Ik heb het recht grootgebracht te worden, zonder dat ik kleingehouden word”. Op 20 november vieren we ieder jaar de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. Er zijn dan allerlei activiteiten om te herinneren dat kinderen speciale rechten hebben. Op 20 november 1989 namen UNICEF en de Verenigde Naties een verdrag aan waarin..

Een fijn thuis voor iedereen, dichterbij dan je denkt

week tegen kindermishandeling-ps
15 november 2021

Van 15 tot en met 21 november is het de Week tegen Kindermishandeling 2021. Met dit jaar als thema: ‘…dichterbij dan je denkt’. Tijdens deze week gaat er landelijk veel aandacht uit naar de grootte van het probleem kindermishandeling en waar het vandaan komt. Maar vooral ook naar wat we kunnen doen om de aanpak..

Een boompje cadeau bij opening kindcentrum Het Oude Westen

kindcentrum het oude westen-stichting groeibriljant
12 november 2021

Het was feest op 12 november in Het Oude Westen in Rotterdam. Kindercentrum Het Oude Westen werd officieel geopend. Een mooie dag voor kinderen van Stichting GroeiBriljant, de Van Asch van Wijckschool en de Van Veldhuizen Stichting: zij zitten nu bij elkaar in hetzelfde gebouw. En dat betekent dat kinderopvang, basisschool en plusopvang van elkaar..

Kinderen bedenken app om met dieren te praten

Winnaars
11 november 2021

In 2050 is er een app om met dieren te praten. Dat denken althans de kinderen van buitenschoolse opvang Aventurijn. Zij bedachten de app Animalspeak voor de wedstrijd De Wereld in 2050! van de SWKGroep. En zij wonnen met dit idee de wedstrijd. Nu wordt hun ontwerp tentoongesteld in museum CORPUS.

Samen Sociaal Online

week vd media wijsheid-ps
5 november 2021

De Week van de Mediawijsheid (5 t/m 12 november 2021) staat dit jaar in het teken van: Samen Sociaal Online. Digitale media bieden plezier en uitdagingen Het afgelopen jaar zijn we massaal online gegaan. Digitale media geven ons veel plezier en gemak: werken en leren op afstand, praten met familie en vrienden. Maar ons leven..