1 maart 2018

Wij steunen het onderzoek naar nieuwe generatie Rotterdammers

Generation R Next

Generation R Next is in opdracht van het Erasmus MC een onderzoek gestart naar de groei en ontwikkeling van een nieuwe generatie Rotterdamse kinderen. Vrouwen met een kinderwens en zwangere vrouwen uit Rotterdam kunnen zich aanmelden voor dit onderzoek.

De kinderen worden in de baarmoeder en na de geboorte gevolgd. Zo wil men te weten komen waarom zwangerschappen verschillend verlopen en waarom het ene kind zich anders ontwikkelt dan het andere. Ook wordt onderzocht hoe het komt dat sommige vrouwen makkelijk zwanger worden en andere moeilijker of zelfs helemaal niet.

Zorg voor kinderen staat voorop

Als echte Rotterdamse organisaties hebben Kinderopvang BijDeHand en Stichting GroeiBriljant hun steun toegezegd aan het onderzoek. Op de locaties worden posters opgehangen en flyers uitgedeeld om ouders attent te maken op het onderzoek. BijDeHand en GroeiBriljant dienen op deze wijze als platform om (toekomstige) ouders te bereiken. “Wij willen vanaf het prille begin goed voor kinderen zorgen. Wij volgen hen ook in hun ontwikkeling en weten als geen ander hoe belangrijk de leefomgeving voor een kind kan zijn,” aldus Annemiek de Jong, directeur van Kinderopvang BijDeHand en Stichting GroeiBriljant. Generation R Next onderzoekt de start van het leven. Dankzij het onderzoek komt zij te weten welke factoren bij toekomstige ouders en jonge kinderen belangrijk zijn.

Aanmelden en meer informatie

Voor meer informatie of deelname aan het onderzoek kunnen (toekomstige) ouders naar de website van Generation R.